Friss topikok

  • coveiro: Gratulálok! [Mindkettőnknek - valahogy az én vizsgám is aznapra esett. :-)] Tetszik a derűlátáso... (2012.02.20. 15:26) Öröm a köbön
  • szAida: Köszönöm a szavakat, kedves Péter! (2011.12.16. 22:01) Tévképzetek?
  • Szultán.bp: Kedves Aida! Igazán nincs mit! :-) Nem "idegen", csak ismeretlen. Elnézésedet kérem, illetlen vol... (2011.10.19. 21:42) Valaki öleljen már meg!

HTML

Aida őszinte blogja

Miről szól ez a blog? Mindenről. Érzésekről, vágyakról, gondolatokról. Őszintén. Nem szeretem a hazugságokat, az áltatást, a szerepjátszást. Legfőképpen a magam kedvéért írom, hogy én jobban érezzem magam az írás által. "Kikiáltsam" bánatom, örömöm vagy azt a gondolatot, ami épp foglalkoztat.

2012.04.21. 14:19 szAida

Az élet meg a boldogság

Az életnek mi az értelme? Sokszor és sokan felteszik ezt maguknak. Mikor és mitől boldog egy ember? A boldogság miből áll? Ki boldog? Egyáltalán a boldogság ugyanaz minden ember életében? Persze, hogy nem. A boldogság elérése csak Rajtad áll. Minden éremnek két oldala van, és minden rosszban van valami jó, még akkor is, hogyha ezt így most nehéz elképzelni. Oka mindennek van. Az életben soha ne kérdezd meg, hogy miért vagy ott, ahol, mert mindenki a saját lábán ment oda, ahol éppen áll. Ezt nem szabad elfelejteni, mert ez így van. Mindenki saját sorsának kovácsa. A dolgok, a döntéseink szabják meg utunkat. Azt ahol éppen állunk, épp ezért, nézhetjük derűsen vagy keserűen. Picit túl kell nézni az eseményeken, a helyzeten. Belelátni vagy inkább át és túllátni rajta. Akkor meglátunk valami egész mást, valami magasabb dimenzióban lévő dolgot. Az életnek mindig van értelme, ha akarjuk, hogy legyen. A helyzeteknek mindig van napos oldala, ha akarjuk, hogy azt lássuk meg. Találjuk meg, keressük meg, erőltessük magunkra. Az élet véges, ezt mindenki tudja. Amit kaptunk, azt miért nem éljük le boldogan? A boldogság nem jön magától. Azért harcolni kell. Keményen. Belülről. Magunkban, odabent. Az élet adott dolog, a boldogságot elérhetjük. Mi magunk. El kell, hogy érjük. Talán pont ez az élet értelme.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szaida.blog.hu/api/trackback/id/tr424464848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása