Friss topikok

  • coveiro: Gratulálok! [Mindkettőnknek - valahogy az én vizsgám is aznapra esett. :-)] Tetszik a derűlátáso... (2012.02.20. 15:26) Öröm a köbön
  • szAida: Köszönöm a szavakat, kedves Péter! (2011.12.16. 22:01) Tévképzetek?
  • Szultán.bp: Kedves Aida! Igazán nincs mit! :-) Nem "idegen", csak ismeretlen. Elnézésedet kérem, illetlen vol... (2011.10.19. 21:42) Valaki öleljen már meg!

HTML

Aida őszinte blogja

Miről szól ez a blog? Mindenről. Érzésekről, vágyakról, gondolatokról. Őszintén. Nem szeretem a hazugságokat, az áltatást, a szerepjátszást. Legfőképpen a magam kedvéért írom, hogy én jobban érezzem magam az írás által. "Kikiáltsam" bánatom, örömöm vagy azt a gondolatot, ami épp foglalkoztat.

2007.08.26. 21:17 szAida

A hit

    A hit csodákra képes. A hit mindenre képes. A hit gyógyít, a hit öl. Különböző gyógymódok. Természetgyógyászat, homeopátia, akupunktúra. Vajon ezek tényleg használnak? Biológiai értelemben? Vagy csak az ember hite gyógyít? Ismerek egy történetet. Sógorom nagymamájával történt, így hiteles a történet, nem úgy, mint azok, amiket lapokból, könyvekből olvasunk, és ki tudja ki találta ki, vagy hogy valóban megtörtént-e. Szóval a hölgy rákos beteg volt. Mélyen vallásos, azt vallja, hogy Isten létezik, ő vezérli utunk, és tőle kérhetünk tanácsokat, segítséget. Addig mondta a rokonoknak, míg azok, amikor már járni sem tudott a gyöngeségtől, be nem vitték a templomba. Kis idő múlva gyógyultan távozott és utána már nem sok kellett a felépüléséhez. Az orvosok hitetlenül és értetlenül álltak az eset előtt. Azóta egészséges és boldog asszony. Én a betegsége után egy évvel találkoztam vele, nővéremék lakodalmán, ahol nagyon jól érezte magát, evett-ivott, táncolt. A 95 éves idős hölgy állítja, hogy Isten gyógyította meg. Vajon tényleg így van? Higgyük el neki, hogy egy lény, aki fehér ruhában ül odafent, kérésre gyógyít? Akkor másokat miért nem gyógyít meg? Vagy higgyük, hogy akit ő Istennek nevez, „csupán” egy erő? Olyan szintű erő, amely gyógyítani képes? Úgy gondolom, hogy ami meggyógyította az asszonyt a hite volt. A hite adott erőt, hogy meggyógyulhasson. Hisz az emberi test sok mindenre képes, ha elég energiája van. A hit energiát ad. A múltkori szösszenet, amit a „Több, mint hittem” írásomban állítottam a hitről félig igaz. Vagy talán egyáltalán nem? Lehet, hogy mégis csak hit kérdése minden. Akár még politikus, filmsztár is lehet belőlünk? Minden bizonnyal igen. Ha valóban akarunk. Nem csak álmodozunk róla. „Ne álmodd az életed. Éld az álmaid!” Pontosan arról szól, hogy az akarat is kell a hit mellé. Akard is, ne csak álmodozz róla. Álmodozással csak az életet veszed el magadtól. Aki álomvilágban él, az valójában nem is él.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szaida.blog.hu/api/trackback/id/tr31149726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joós istván 2007.08.27. 12:39:21

a hit mellé szerintem nem akarat kell
mert az akaratnak célja van
és el akarja érni
amiből erőlködés lesz
és a hitet elhalványitja

szerintem

a hit méltó társa a törekvés
aminek iránya van
amit a hit határoz meg

de célja nincs
igy erőlködéssé sem fajulhat

:)
süti beállítások módosítása