Friss topikok

  • coveiro: Gratulálok! [Mindkettőnknek - valahogy az én vizsgám is aznapra esett. :-)] Tetszik a derűlátáso... (2012.02.20. 15:26) Öröm a köbön
  • szAida: Köszönöm a szavakat, kedves Péter! (2011.12.16. 22:01) Tévképzetek?
  • Szultán.bp: Kedves Aida! Igazán nincs mit! :-) Nem "idegen", csak ismeretlen. Elnézésedet kérem, illetlen vol... (2011.10.19. 21:42) Valaki öleljen már meg!

HTML

Aida őszinte blogja

Miről szól ez a blog? Mindenről. Érzésekről, vágyakról, gondolatokról. Őszintén. Nem szeretem a hazugságokat, az áltatást, a szerepjátszást. Legfőképpen a magam kedvéért írom, hogy én jobban érezzem magam az írás által. "Kikiáltsam" bánatom, örömöm vagy azt a gondolatot, ami épp foglalkoztat.

2007.05.20. 22:43 szAida

Az okos és a bölcs

Vajon tényleg van benne valami, hogy a lányok butábbak, mint a fiúk? Erről múltkor a neten olvastam egy nagyon jó anyagot: „Íme a két nem: a hím okos, a nőstény meg bölcs. A természettudományos megismerés a férfiaknak veleszületetten a vérükben van. Egy kissrác, amint arra fejlődése során alkalmassá válik, azonnal mindent szétszed és megvizsgál, legyen az cserebogár vagy játékautó. És ha a kislány mellette sírva fakad, mert sajnálja szegény bogarat, a fiú esetleg kicsúfolja és akár butának is nevezheti. Az ő szempontjából igaza van: a lány sosem fogja a valóságot abban az értelemben kutatni és megismerni, ahogyan a férfiagy erre predesztinálja a másikat. A kislány tehát butább a fiúnál. A kislány azonban tudja, vagy inkább sejti, érzi, hogy a szíve mélyén neki van igaza. Hogy a fiú ugyan okosabb lehet nála, de bölcsebb soha. Hogy a tudás, nem adatok, évszámok, számértékek sora, s hogy amint egy gyöngysort az ember elszakít és a gyöngyöket külön-külön akarja megvizsgálni, azonnal elvesztette a lényegét. Hogy, amit vizsgál az már rég nem gyöngysor, hanem csak gyöngyök. És a kettő nem ugyanaz.” Ebben tehát lehet valami, a maga értelmében. A probléma ott kezdődik, hogy ezen megállapítás alapján az emberek azt hiszik, hogy ez az összes nőre és férfira igaz. Pedig ez nem így van. A férfiak képtelenek elfogadni, hogy egy nő is tudhat és hogy a nő sem mindig gondolkodik úgy, ahogy az a tanulmányból kivehetően a nőknek „illene”. Képtelen elfogadni, hogy vannak reál beállítottságú nők. Pedig vannak. Emiatt ezeknek a nőknek jóval többet kell bizonyítani ezen területeken, mint férfi társaiknak. Még ma is vannak szakmák, amelyeknél a férfi az elfogadott és ha egy nő akar bekerülni, akkor rengeteget kell bizonyítania és még ekkor sem biztos, hogy elfogadják. Erre egy bölcs mondás: „Ha kidobnak az ajtón, mássz vissza az ablakon.” Ezt soha nem szabad elfelejteni. A szomorú az az egészben, ha férfinak születsz, soha nem kell „használnod az ablakot”.
2006-05-28

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szaida.blog.hu/api/trackback/id/tr984369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eper 2007.05.24. 14:36:48

Hát igen. Egy nőnek mindig, minden világban nehezebb. Sokkal nagyobbak az elvárások, szigorúbbak a szabályok, mint egy férfi esetében. Valamiért én úgy érzem, hogy ha nő vagy az hátrány. Másképp néznek rád, másképp állnak hozzád. Gondolj bele, egy interjún ha van egy női meg egy férfi jelölt, tuti hogy a férfit fogják választani, és csak egy dologért, mert ő férfi. Pedig lehet, hogy a nő okosabb és ügyesebb, de hát valamiért mégis csak egy férfi jobb. Ki tuja miért...Talán a patriarchátus miatt...Vagy csak megszokás, talán ez vált be...nem tudom. Ebbe vagy bele nyugodsz, vagy keményen kiállsz magadért, mindig egyes alkalommal. Egyben igazad van, mindig bizonyítanod kell (kétszarannyira mint egy férfinek) hogy te vagy olyan jó, amilyen jó vagy.
Vannak felvilágosult emberek (bár tényleg nem sok) akik csak a személyiségedet és a tudásodat nézik, velük sokkal egyszerűbb az élet, dehát mint mondtam ez elényésző. A lényeg szerintem, hogy ha kell valami, vedd el. Ne add fel, tök mindegy mások mit gondolnak, mutasd meg nekik!

Raisen 2007.05.25. 11:43:34

Nemek harca... bla-bla-bla

A világ változik. Már csak a tudás számít. Elmész egy állásinterjúra, és határozott vagy. Látszik rajtad, hogy korrekt ember vagy, és céltudatos és netán még va egy férfi jelölt is a versenytársak között, akkor kihasználod hogy nő vagy, mert \\\"csak férfiak vannak minden pozícióban\\\". Kihasználod, hogy fiatal vagy, új ötletekkel, és azt hopgy nő vagy ( egy príma kis kosztüm, elegánsan szexi és kész)

Ennyit az állásinterjúról. Nem úgy veszem észre az üzleti életben, hogy ez még fenn áll. Céltudatos, korrekt ember vagy? Nincs különbség férfi és nő között. Ebből a szempontból ;-)
süti beállítások módosítása